Премиерът инспектира ремонта на пътя между Монтана и Видин. Заедно със

...
Премиерът инспектира ремонта на пътя между Монтана и Видин. Заедно със
Коментари Харесай

Борисов: При нас кризата не се усеща, защото мерките са добри

 Премиерът инспектира ремонта на пътя сред Монтана и Видин. Заедно със заместник-министър той обходи правата от Макреш до крайдунавския град.

" Процесът е необратим. Проектът е финансиран, работи се интензивно ", съобщи министър председателят Борисов. За района евросъюзът е отпуснал над 200 милиона евро за финансиране.

А министър председателят изрази мнение, че пътните градежи в страната са извънредно сложни и комплицирани, тъй като се постанова да се строят доста тунели и мостове поради разнообразния релеф. Но с помощта на новите пътища се откриват и нови фабрики, акцентира Борисов.  

През август пък кабинетът отпусна 379 млн. лв. за модернизацията на близо 69 км от пътя Видин-Ботевград сред пътния възел " Макреш " и обходния път на гр. Монтана.

Зам.-регионалният министър и министър председателят показаха убеденост, че секторът ще е подготвен преди зимата.

  " Още със започване на новия път Ботевград-Мездра са се декларирали построяването на два нови завода ", разкри.

Представител на локалната власт бе в джипа и повдигна въпроса за градежа на тунела под Петрохан, който " бил от изключителна значимост за района ". 

Там се вършат разбори и оценка за ТОЛ системата, сподели Борисов и изброи всичко, което се строи в региона, а след това отговори:  " Светът е в най-тежката икономическа-финансова рецесия, която може да ви стигне до акъла. Просто в България не се усеща, тъй като ограниченията са положителни - подкрепят се бизнес, дребни междинни, огромни, микро компании ". 

" Дайте да се съсредоточим върху Видин, Враца и Монтана ", сподели още министър председателят.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР